fbpx

Altijd een fysiotherapeut in huis

Wil je begeleiding van een fysiotherapeut?

Meer over fysiotherapie4all

Persoonlijke benadering staat centraal bij Fysiotherapie4all. Daarom bieden we je aan om eerst vrijblijvend een digitale afspraak te maken met een fysiotherapeut waarin we luisteren naar jouw klachten. Op basis van dit gesprek maken we samen een plan.

We kijken naar de klacht, maar ook naar jou als persoon. Word je door jouw klacht bijvoorbeeld beperkt in werk of sport? Dan spelen we hier zo goed mogelijk op in. Ook kijken we hoe we dingen in jouw dagelijks leven kunnen aanpassen, zodat je minder kans hebt dat de klacht terugkomt. Daarna verbinden we je met een fysiotherapeut in de buurt die jou het best verder kan helpen. Deze digitale afspraak functioneert dus als een intake waarna we je kunnen doorverwijzen.

Heb jij last van chronische klachten dan kun jij meedoen met de Pijn Reset Methode of de Pijn Reset Community.

Verschillende specialisaties

Triggerpointtherapie

Triggerpoint therapie is een therapievorm om NeuroMusculaire Triggerpoints (NMTrP’s) te behandelen. Dit zijn kleine verkrampingen in spieren die we kunnen waarnemen als kleine pijnlijke verhardingen. Deze verhardingen ofwel spierknopen zijn een veel voorkomende oorzaak van pijnklachten in het menselijk lichaam.

Dry needling

Dry needling therapie is een behandelmethode van de fysiotherapeut die effectief kan zijn bij veel klachten. Hierbij wordt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald gebruikt en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen

Revalidatie

Revalidatie is het herstellen na een ongeval, ziekte of een operatie. Binnen Fysiotherapie4all kun je revalideren door middel van fysiotherapie. Wij zien doorverwijzingen vanuit revalidatiecentra om het na-traject vanuit het revalidatiecentrum professioneel te begeleiden. Ook is voor sommige revalidatietrajecten een multidisciplinaire aanpak niet direct nodig zoals trajecten na een heup-, rug-, of knieoperatie.

Manuele therapie

Manueel therapie is met name gericht op klachten waarvan de oorzaak in veel gevallen in de wervelkolom ligt. Wanneer op een bepaalde plaats in het lichaam een blokkade ontstaat dan kan dit elders in het lichaam (pijn)klachten veroorzaken. Als degelijke blokkades zich in de wervelkolom bevinden en weggenomen moeten worden, wordt er o.a. gebruik gemaakt van de zogenaamde manipulatie.

Chronische pijn

Belasting op je lichaam noemen we ook wel stressbelasting. Deze stress kan zowel fysiek als mentaal zijn en daardoor kunnen we ook zowel fysiek als mentaal meer pijn of klachten ontwikkelen. Stress heeft te maken met de ‘fight or flight response’, oftewel de ‘vecht-of-vluchtreactie’. Wij zijn gespecialiseerd in chronische pijn.

Echografie

Echografie is hét diagnosticum dat uitstekend past binnen de fysiotherapie. Met echografie wordt het bewegingsapparaat gedetailleerd in beeld gebracht. Afwijkingen zijn goed herkenbaar en objectief vast te leggen. Niet zelden concluderen we ná echo-onderzoek anders dan ervoor. Echografie kan de twijfel wegnemen en het beleid van de behandeling optimaliseren.

Maak direct vrijblijvend een afspraak

Hoe langer je wacht, hoe erger de pijn kan worden. Plus er kunnen chronische klachten ontstaan. Ons team van fysiotherapeuten neemt de tijd om naar je klachten te luisteren en je verder te helpen naar herstel. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Vrijblijvende afspraak